Wednesday, September 06, 2006

f r i g g i n g [FROG]

Aku teringat bahasa kesat berlapek ex-boss aku, Terry Buchy setiap kali dia nak kata "fucking", dia akan sebut "frigging". Mcm "They just wasted my frigging time" atau "Is it to hard to do the frigging job?". Slalunya dier marah dgn this one malaysian company yg buat kapal. Bg aku pun aku rase this malaysian company neh sungguh tak professional and memburukkan nama Malaysia jer. Aku yg malu dgn sikap company neh, yg tak perlu la aku bg tau kenapa. Boss aku guna "frigging" neh kalau depan operation engineer perempuan dier dan depan aku. Tp kalau dgn the other guys, dier direct jer mencarut. Huh, nampok sgt dier ingat aku cam bebudak, innocence giler. Tapi aku appreciate dier sbb at least dier thoughtfull dgn kata-kata yang nak dikeluarkan dpn aku.

Sbenarnye bkn nak citer pasal boss aku or mencarut, tapi nak citer pasal katak.

Saed park keta kat ERL Putrajaya sbb dier naek ERL mase nak hantar adek aku kat KLIA yang nak fly balik ke Bath UK. So, after hantar adek aku, my parents tumpangkan Saed ke ERL so that takyah la nak pay for another RM6.90 to pegi putrajaya balik kan.

So, bile sampai kat kete Saed, aku pun ikot la Saed naek kete dier, sajer nak meneman. Lagipun kete Saed lg best dr kete ayah aku.. huhuhu... Biler dah masuk kete di dlm kegelapan malam yang hening ituh (:P), aku ternampak mcm kelibat bender hitam kat area windshield and bentuk mcm katak. Aku yakin bende tuh katak bila mata dah get used ngan gelap. Tapi aku tak sure, dlm kete ke kat luar kete....

Aku pun bukak le lampu. Saed dah nak mule gerak kete.

Ayoooo, katak beso dalam kete!!! Dok atas dashboard lageee!!! What the frigging frog doing there? hehehe.. Saed pun tekejut. Saed terus berenti kete jap sblum kuar dari area parking. Dua-dua terus keluar kete cepat-cepat, huhuhu penakot ngan katak. Aku gi blakang kete, capai payung and tolak katak tuh kuar kete. Selamattt.....

Dah selesai, dua-dua masuk keta balik and both wonder mcm maner katak beso tuh bule masuk kete siap dok atas dashboard. Ader berudu ker kat dlm kete? Tau lah ader katak leh survive dlm batu, tapi neh dalam kete..... hmmm, ajaib.... mcm maner ek katak leh masuk kete? Frigging Frog!!

mrFarhy: Nasib baek Umi tadak kat situ, kalau tak, mau dah melompat dan menjerit. hahaha..

7 comments:

t said...

Katak?? Ewwww.... nasib baik i takder kat situ... mesti i dah melompat-lompat mengalahkan katak tu!! :p hihihihi....

TGB said...

Katak?? Ewwww.... nasib baik i takder kat situ... mesti i dah melompat-lompat mengalahkan katak tu!! :p hihihihi....

Abe Dani said...

hehehehe nasib baik tak lompat kat awk..hahha..well..penakut ek..org tak takut tapi geli jer nak tangkap hahha..eee buat sup katak sedap gak..

LiNdA @ Da-Da said...

r u sure it was a frog?? kot2 menda laen dak?? jeng..jeng..jeng... misteri nusantara lah pulak.. emmm.. tp pelik gak camne katak tu leh masuk kete?? pelik bin ajaib...

ayedd said...

HUUHhuhuu...tull laa ckp ahy aku pun naik pelik mane dtg katak tuhh???!!terkezutt aku dibuatnyerr..till now aku dok pikir mane dtg nyer.camne "diorg' leh masuk dlm kete aku...feningg aku ...huhuuh

Roti Kacang Merah said...

awat la korang tak cuba cium dulu katak tuuuuuu.... mana tau, dia jelmaan memana princess ke, merasaaaaa gak umi ayah celebrate wedding anak kat KLCC Convention Center. huhu

TGB said...

rkm >> LOL! what a funny thot!!! hahahahaaha!! :p