Sunday, January 07, 2007

[S ][U ][P ][E ][R ] s i b l i n g s - The Twins.

Kadang-kala kita sendiri terlepas pandang yang adik-beradiklah yang beri kita kekuatan untuk mengharungi hidup. So, sayangilah keluarga....

-------------------------------------------------

huhuhu, opening yg so corny... gagagaga...

So, where are we? Oh yessss, my super power part :P Don't laugh okay... :P

So recap balik. Both of my sis dah lepas. Bacer [S ][U ][P ][E ][R ] s i b l i n g s - The First Two. Kak lin, she's our leader and mastermind, ader super power observer dan leh tukar-tukar rupa mcm sesumpah. My second sis, kak Sherli pulak, she's bold and strong dan leh dengar bisikan halus. jeng jeng jengg..... gagagaga...

Just to remind you guys, ni semua hanyalah cerita rekaan yg ade kene mengena dgn yg hidup, tapi yg mati belum lg... gagagaga...


Farhi (Feodore)
DOB: 31 Dec
Personality Color:
RED
Cute and lovable type, you are picky but always in love ...and liked to be loved. Fresh and cheerful, but can be "moody" at times. Capable with people, nice, soft, and that can love you for the way you are. Likes people that are easy to talk to, and can make you feel comfortable.

Character:
Huh, mcm typical "Red" colour, aku neh "always in love" but "can be moody at times"... huhuhu, betul lar tuh kot. Aku akui aku neh sgtlah cepat moody. Maybe disebabkan aku ader bipolar disorder yg membuatkan aku ader mood swings, time happy aku happy, time moody aku moody. Sampaikan kalau aku tengah happy-happy, gelak ketawa sakan, aku mesti remind diri aku, pasneh mesti aku moody... huhuhu, tidak syak lagi :P. Tapi tang "capable with people" tuh not really my skill. Disebabkan adek aku pun lahir dengan warna yang sama, aku rasa aku bagi that "people person" part to my little brother. gagagaga.... But hell yeah aku mmg " likes people that are easy to talk to, and can make you feel comfortable", eleh saper tak suka kan? :P

Aku neh a very soft spoken person. Bukan aku taknak cakap kuat, tapi bg pendengaran aku, aku rasa mcm aku dah ckp kuat. Rupa-rupanya itu kelebihan aku, a whisperer. Aku boleh bertutur halus, seperti bisikan kat org lain but still org tuh boleh dengar pertuturan aku dalam bentuk bisikan. Aku boleh choose aku nak tujukan bisikan tuh kat siapa yang aku nak. Aku even boleh berbisik dengan makhluk halus, tapi aku tak boleh nak dengar bisikan yg dorg balas, unless that makhluk halus balas bisikan aku secara fizikal. So, my second sister Kak Sherli will become handy, since dier boleh dengar bisikan makhluk halus kan. ;)

Tapi bila dgn adek-beradek aku, aku tak payah berbisik, aku just bercakap through my thougths and they will hear my thoughts in their head. Tapi aku tak bleh dengar thougts org lain, so adik-beradik aku perlu bercakap macam biaser dengan aku. gagaga...

Lagi satu keistemewaan aku, aku leh manipulate udara. Aku bukan mcm Nabi Sulaiman yg boleh bg arahan kat angin, tapi aku ader energy yang boleh kumpul udara keliling aku and make it compressed yang boleh digunakan sebagai weapon or defence. Ala, mcm air-rifled or air-gun yang guna compressed air to shoot. Ha, I'm capable of doing that with my mouth too. gegegegege....

Cuma ader kekurangan sket, mcm aku ckp awal-awal td, aku ader Bipolar Disorder. Dipanggil "bipolar" sebab aku ader 2 condition, time manic and time depression. Aku akan sakit masa time depression yg tak tentu masa dier akan dtg, so time neh aku paling vulnerable. Energy aku akan dissoriented and sometimes uncontrollable sampai kalau energy aku terlepas, ppl around me may get hurt and even damage barang-barang keliling aku. Sebab tuh kalau time aku depressed aku dok bilik sensorg and try my best to overcome it. My siblings jer can handle me. Kalau time aku depressed or sakit, org yg rapat dgn aku pun akan terasa walaupun dier jauh. Mcm time aku kene major depressed kat UTM dulu, Umi terus call aku dr Bangi sbb aku tahu dier terasa something was wrong with me. Even pernah sekali aku sakit sgt, sampai gelang yang aku bagi kat my little brother, putus dari wrist dier kat France waktu aku kene depressed kat Malaysia. So, kalau aku get hurt, some ppl akan terasa.


Rudie (Rhodie)
DOB: 25 Dec
Personality Color:
RED
Cute and lovable type, you are picky but always in love ... and liked to be loved. Fresh and cheerful, but can be "moody" at times. Capable with people, nice, soft, and that can love you for the way you are. Likes people that are easy to talk to, and can make you feel comfortable.

Character:
Disebabkan adek aku lahir pada bulan yg sama dgn aku, dier bagai kembar aku maser kecik2. Ke mana sahaja, kitaorg mesti berdua. Cumanya personality colour tuh mcm split into two. Kalau aku "moody at times", Rudie lak selalu "fresh and cheerfull". Kalau aku neh kind of a "timid" person, Rudie plak a "people person" type.

Yup, he can make any stranger to become his friends. Ppl said "Be close to your friend, but closer to your enemy", frasa neh tak valid around him sbb anybody yang dengki kat adek aku yg rase threaten by him eventually akan jd kwn dier jugak coz they can't help it. Dier sngat mesra dengan org, sampai org yg baru kenal dengan dier tak sedar yang dorg baru berkenalan 2 minit lepas. Kalau Rudie ader leftovers kat rumah dier kat UK, dier dgn senang2 akan panggil strangers kat luar rumah untuk masuk mkn. Yg peliknya, even the most notorious strangers pun akan cair dgn dier and well behave around him. Cara pertuturan dier yang soft with ayat yang tersusun membuatkan any strangers pun nak buat baik kat dier. Tapi Rudie tak ambek kesempatan dgn gift neh, dier gunakan just to make new friends. Sebab tu nawaitu tuh penting.

My little brother neh mempunyai kepandaian yg luar biasa. Dier merupakan "otak" dalam adek-beradek aku. Normal ppl gunakan just 10% of their brains but Rudie gunakan more than that and aku tak tau berapa percent more. So dier neh actually super genius, cumer dier kelihatan blur sometimes. Kalau org buat lawak, he will have the last laugh, yup lambat sket. Maybe his brain interprets it more geniusly, but hell dier selalunya have the best laugh.

His brain capable to sorb any good information and store it permanently so that dia leh recall everthing that he wants. That's why my sis, kak Lin will use him to remember the surroundings since my sister takleh nak store memory yg bnyak after 15 minutes. Kalau ader aper2 masalah teknikal, kitaorg refer to him. Wah, bagai jurutera yg berjaya sgt... gagaga..

Ilmu dier membuatkan dier powerfull since dengan ilmu dier tuh, dier dpt beramal dan ader kekuatan ayat-ayat suci Al-Quran. Actually aku rase dier ader pegang sedikit rahsia alam, cumanya dia tak bgtau org. Apertaknya, Albert Einstien cipta ilmu atom untuk kebaikan sejagat, manusia yang dikatakan mempunyai "Freedom" or so called Amerika, gunakan ilmu atom untuk memusnahkan manusia lain. Alexander Graham Bell cipta phone untuk memudahkan komunikasi, tapi Amerika gunakannya untuk spy org lain. Sebab tu lah Rudie tak luahkan aper yg dier tahu kat org lain selain adek-beradek dier je. So adek aku ader extra power yg even kitaorg adek-beradek tak tahu... jeng jeng jenggg..... (wei, saper main muzik latar yg bg gempak nehhh dari awal td huh...? owh tuh bisikan aku tuh kalau korg dengar. gagagaga....).


Huh, penat bercerita, nanti aku sambung larrr... hmm, aper plak super power yg the rest ek.. tunggguuuuuu......

:P

mrFarhy: Lagi 3 org lak? saper lagi 3 tuh? gagagaga...

6 comments:

Anonymous said...

Wakakaka... part suara halus yang tak tahan tu. Giler nyer macam best. Best nyer macam giler. Aku pun bipolar gak...


Mr. Smith

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

siot, aku dah agak dah ko gelak. tu aku bg warn awal2. gagagaga...

Anonymous said...

gagagaga... berani warning? aku tak bagi jam kang...

En. Smith

Uddie said...

biar btol udi mcm tuh.....kueng kueng...yg pasal blur tuh, mmg btol lar. bile org buat lawak, slalu lambat tangkap. kih kih.
Rahsia Alam??...mane pulak rahsia alam udi blajar tuh. dr subjek Alam & Manusia mase darjah 5 dulu kot. hehe.

p/s:btol ke kaler udi kaler merah? bukan oren ek? atau hijau mude? nape bile udi pakai baju oren rase cam suit(sesuey) giler...(ke udi perasan??)

Roti Kacang Merah said...

heh heh heh kak lin tak leh store info more than 15mins eh heh heh heh. Tua dah, dek oiiiii.

Tapi, eh...

Bukan UDI ke yang mudah lupa? Sebab tu dia mudah forgiving. Kak Lin tak mudah lupa, maah... heh heh

Tapi kat previous entry ada kata awak nak citer pasal details that i told Rudi? Detail apa ah?

anyhow, very good observation, tho! I really enjoyed reading it!:-D

and bila nak amek buku Linda ni weiii. Basi, dah!

mwahs!

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Eleh udie neh mmg perasan lak, yg rahsia alam tuh citer jer, org tak ckp pun betul.. gagaga.. bnyak lak cengkadak nak pilih werna sessuai.. gagaga..

Yg store memory 15 min tu jer sbb bnyak sgt bender nak store dalam kepala. bygkan kak lin ader photographic memory sampai sekeliling kak lin boleh jadi slow motion sbb store setiap movement. Mesti bnyak nak kene ingat kan. Neh jenis short term memory jer. Kak lin capable of pilih maner satu nak discard dari memory. Yg long term tuh mesti lah kak lin ingat jer.. hehehe..

Dtail tuh bender2 detail yg kak lin kene citer kat Udi setiap kali tengok surrounding supaya udi leh ingat.

Aper neh percaya sgt citer2 tahyul neh.. gagaga..

Ala, next week ambek. Kak Linda gi Bandung pun, dier cuti2 indon.. hehehe..