Monday, October 09, 2006

Busy [ R A M A D H A N ] Bee

Uih, lama gak aku tak tulis blog. Aper tak nye, bulan neh, ramai lak dpt jemputan mintak tolong decor rumah, almaklumlah nak sambut raya.. hehehe. Alhamdulillah, rezeki bulan Ramadhan kan.

Adoi, artwork ntuk member aku tak buat-buat lagi. Seb baek aku dah buat DVD rack kakak aku yg aku janji-janji kan, tapi tak sempat nak tolong dier make over apartment dier lagik.

Adoi, kueh raya tak start aper lagi. Aku punyerlah berangan nak menjual kat ex opismate aku melalui Kak Linda, tapi bahan-bahan pun tak terbeli lagi.

Adoi, tirai kat umah sewa mak aku tak tergantung-gantung jugak. Dah ler aku janji nak buat kat org rumah tuh, tapi batang idung aku pun tak muncul-muncul gak.

Adoi, business planning yang aku war-warkan nak buat dengan Saed tak terbentang-bentang lagi. Idea dah ader, contoh dah ader, layout dah ader, tapi mase and idea mengayat lak takder.

Adoi, siling umah yang bocor akibat aku jatuh dari attic tak tampal-tampal lagi. Papan siling dah ade, paku ngan hammer pun ader, tapi kerajinan nak memanjat-manjat tuh belum ader.

Adoiii, aper aku buat nehh???

Aku skang tengah tolong decor sebuah rumah kawan Saed, Badrul atau nama manjanya Bad yang dok kat Seri Kembangan. So, aku mcm terguna masa kat umah dier and dier even sanggup hantar kunci rumah dier ke rumah aku. Tak siap lagi neh, dah 2 hari dah start buat keje2 kat umah dier. So neh gamba sneak preview rumah dier dengan keizinan si Bad. Wah-wah, siap Sneak Preview lagi tuh. Bukan aper, just to bagitau you guys aper yg aku buat sbb dah lama tak tulis bog kan.

S N E A K p r e v i e w B E F O R E


S N E A K p r e v i e w A F T E R
So nanti dah siap aku update everything okay.

mrFarhy: Adoi, aku rase mcm perlu assistant lak.. huhuhu...

7 comments:

LiNdA @ Da-Da said...

WoW! chantek nyer! very CLASSY! arrangement of the artwork mmg seshuai!! nampak cam kat art gallery.. i like the lightings.. especially kat bwh display rack blkg tv tuh.. tu farhy wat sendiri ekk?? very kool la... anyway, keep up the gud work.. U have the talent laa.. :)

emm.. nak buat ke biskut raya tuh?? hehehe.. kalo x smpat x per lah.. :)

Anonymous said...

Nampak gaya kau kena datang jugak kat rumah sewa kau kat Setapak Indah, renovate apa yg patut, aku fenin tgk umah aku tu. Masalahnya housemate, balik umah main campak je kasut, beg dan lain2. Tiap2 hari aku kemas, mati lah aku cam ni. Camner agak2nya nak educate org camni?

Roti Kacang Merah said...

cun cun cun!!!!

cuma boleh di refine lagi:
rack kat kiri tu patut boleh direndahkan sket kasi sama tinggi dgn gambar2 antik atas rack kanan tu supaya ada continuity of line, then cermin frame atas rack kiri tu direndahkan sket juga biar sama tinggi dengan railing langsir and also sama tinggi dengan gambar square dua biji tu (yg belah kiri punya).

Jgn lupa suruh kawan ahy beli table runner and other perhiasan to put on the meja depan tv tu.

otherwise, cunnn!

muahmuah!

Abe Dani said...

ermmm nice la fahy...my god u never tinggalkan the dinding kosong...mesti ada shelves...
i like this one kat bawah shelves ade lampu bawah dia best nya....
and the art work is so nice..beli kat mana...but nape perabot tu to near to the entrance..
entrance sepatutnya bagi ruang skit...
but neway ur creative and im so proud f you..n have a friend like u..
like it very muchhhhhhhhhhhh

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Ayo this week mmg penuh ngan keje decor, tepakse buat beskut raya next week la Kak Linda.. Kalau Fahy sempat buat bnyak Fahy bg Kak Linda ek, nak beli pun bule.. hehehe...

Ala, Zul, letak jer satu kawasan or kotak khas yg dorg leh campak jer brg dorg dlm tuh, biar nampak kemas sket.. hehehe... Kalau betul nak hired my ideas yg tak seberapa neh, just tell me kay..

Owh, yang rack atas tuh saje letak sama aras ngan staircase kat tepi, nanti fahy tunjuk gambo. Lagipun the laquer painting tu tinggi, nak bagi sama aras ngan laquer painting. Bwh rack kiri tuh pun ader my trademark nak gantung situh, nanti fahy tunjuk ehh.. hehehe...

Owh Dani, kalau dulu lagi dahsyat, that sofa putih tuh dier letak depan sliding door tuh, org tak dpt lalu pun.. neh open sket.. hehe..

Mohd Hafiz said...

Wow! Nice work bro... I like it... Hafiz suka teknik pencahayaan yg bro guna, wujudkan suasana tenang dan menyenangkan... Hafiz pun suka gak home deco ni, tapi hanya kat rumah Hafiz saja... Anyway, nice job bro... You have the talent... Keep it up... =)

ePAIN said...

dahsyat ar dia neh...
kalah eric casa impian tuh..
boleh tak decoratekan umah aku
jadi cam umah kajol dalam pilem raju chacha tu..
huhuhu