Monday, October 29, 2007

H A R D W A R E a n d [ I ]

Mase Raya aritu, kawan baek aku Eskandarain a.k.a Rain nak datang beraya kat umah aku dan aku lak kene la jemput dier kat stesyen komuter UKM since dier dtg dari umah dier kat Seremban.

Then, aku pun jerit ah kat umi (since Umi kat wet kitchen blakang, aku lak kat living room depan, haruslah jerit jer kan... gagagaga... Aku bukan anak derhaka jerit kat depan muka mak tersyg okkay :P), "Umi!!! Fahy nak gi amik Rain kat komuter, dier dah sampai!! Pastu nak gi kedai jap!!!", right after aku dapat sms dari Rain, "I'm here, come n get me boyyy!!", mmg tebiat sket kwn aku sorg nih.

Tetibe kak Lin yg dengar aku jerit kat umi, sahut2 balas jerit "Pergi Hardware lah tuhhh!!!! Jgn lelama sgt!!!", kak Lin perli aku pastu gelak2 kecik evil dier, tak perlu lah "gegege" aku kan. :P

Aku pun agak, neh mesti Umi citer kat kak Lin pasal aku gie hardware tiap2 petang maser bulan puase nih. Gegegege, aku gelak sendiri dalam kete gune gelak trademark aku. Umi mesti ingat "hardware" tuh sbenarnye jumpe somebody... gagagaga...

Sbenarnya citer "hardware" neh start maser bulan puase lepas. Mase aku wat keje kat umah client kat area Wangsa Maju time bulan puaser, aku selalunya balik awal petang, paling lambat pun kul 5 petang before stuck dalam jam, sbb nak tolong Umi kat dapur for berbuka puase. Ye lah, aku terbayang sian kat umi sowg2 wat keje kat dapur, tuh petang2 selalu aku rush balik.

Sebelum naik keta mmg aku aim nak gie hardware kejap nak beli brg2 wat keje, sbb harware tutup kul 7 ptg and bukak kul 10 pg besok harinya. Aku taknak lah pegi hardware besok pgnya kan, sbb aku ingat nak bgun awal pg before 9 nak gie sambung wat keje kat umah client kat Wangsa Maju tuh, walaupun cita2 murni aku nak gi umah client awal2 pagi selalu tak kesampaian. :P

Tapi biler drive tuh otak aku mcm tak pikir bender lain dah, aku drive mcm pelesit nak sampai umah, tu jer yg aku pikir.

Tup-tup, biler sampai depan pintu gate barulah aku teringat nak gie hardware. Then, aku decide gie hardware after tolong umi kat dapur lah.

Biler dah siap keje2 aku, aku pun ckp kat Umi nak gie hardware kejap. Umi pun mengiyakan jer. Aku pun aper lg terus rushing gie harware, and manage gi hardware sebelum tutup and ambil masa dlm 15 minit jer sbb hardware tuh dekat la jugak ngan umah.

Aktiviti pegi hardware lepas tolong Umi kat dapur nih berlarutan agak kerap jugak lah sampai beberapa hari sbb aku mmg nak beli brg2 urgent nak gune besok paginya.

And guess whut, citer aku gie Hardware neh sampai ke telinga Kak Lin sbb umi selalu tepon kak Lin petang2 bg report "keadaan" umah. gagagagaga.... Ala, kalau aku jadi Umi pun aku sangsi gak, aperlah anak aku neh asyik kata nak gie hardware jer, kejap lak tuh, jumpe org spesel sebelum berbuka ker? chewaaahhhh....

Gagagaga, gelak aku. Aku mmg gie hardware pun, tak melencong niat pun. Lgpun bg aku kan, tak elok ah tipu2 Umi, nanti tak berkat wat ape2. Tu kalau aku kuar aku ckp jer gie maner, kalu jumpe kwn yg Umi kenal, aku bgtau jumpe sape, kalau Umi tak kenal aku bgtau jer jumpe kwn, abes citer.

Neh aku bg sneak preview rumah yg aku wat kat Wangsa maju tuh. Still tak dpt nak ambek gamba after umah tuh sepenuhnya, since anak lelaki tuan rumah kene chicken pox lak, so rase unappropriate ah nak ambek gamba skang neh. Nama pelakon2 dalam umah tuh dirahsiakan dulu eh, until entry umah neh dikuarkan. gegegege... Kali neh aku bermain ngan corak2 gune cat dinding. So, tunggguuu....


B O Y ' S r o o m


L I V I N G r o o m


mrFarhy: Alahai, sian adek aku sowg nei kene ciken pox lak. Nanti Abg Fahy dtg lawat keyh!

10 comments:

ummi said...

Yippee yippee... cantiknyer.. tu rumah saper pulak tuh.. wah hijau fluorescent lagi tu... eh camna buat lain2 tu.. color satu2 ek.. penat lah ya turun naik tangga hehe..

Kat living tu ada peha saper pulak tu. spo el betullah..

Eee tak sabar nak tenguk the rest..

Megat Eusofe said...

huik
umah mcm hotel lak
:P

aper cher ??
lama x-dengar story ??
sonyap jerk

misz u toooo much

nana said...

ummi ni ter-over excited pulak

Roti Kacang Merah said...

iyeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ker pi hardware shop ajeeeeeeeeeeee.... *smirk smile* hehehehe

gambar lagi! gambar lagi! gambar lagi!

Amy said...

*Jadik batu api sama dgn kak lin* ye ke pegi hardware jekkk??
Oh kak amy sgt suka dinding ijau dan putih tu, tapi nampak macam susah je nak cat.. Fahy ni kreatif la..
More pictures please!

Anonymous said...

kelas la...leh ke lukis mcm kill bill..eh silap bill keith ...lukis dedaun...cantikkan

Anonymous said...

You had a great talent to transform an object into
being. Your creative and artistic endeavor has turned spaces into a different dimension, ambient andart-mosphere.



Your creative genius was gently incorporated with your emotion, social history and past treasure therefore to allow you to expressively to leave your mark of passion and love toward interior design.


trevorWrites

Zetty said...

so, hardware ni berambut panjang atau bertudung?

LiNdA @ Da-Da said...

elo.. wah, wah.. mmg chantek lar umah nih.. da-da dah g tengok hari ahad hari tuh.. cepatlar letak gbr lagi..

btw, noticed dat u had put new songs in yer playlist... yey!! bleh ler dgr lagu sambil wat keje..

p/s: huhu, hari ni demam tp kn gak dtg ofis.. sebab ada urgent thingy.. sabar jelah..

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Eleh Ummi nei,
Overexcited lak dier. Pandai ek berlakon. gegege....

Hey Mr Painter!
Per citer? Lama tak dengar kaba megat, hope everything is ok. Thanks sbb stoping by!

Ala Nana,
Takperlah kan, at least Fahy suke biler org excited mcm ummi tuh. :)

Kak Lin,
Nak gambar hardware atau bilik? gegege...

Kak Amy,
Owh, tak percaya ekk.. :P
Tunggu ek, anak tuan rumah yg lain lak kene ciken pox, sian.

Oit Anonymous,
Ala, tak tengok ah Casa impian skang. frust sbb tak dpt. huhuhu..

Hey Trevor,
Thanks for the nice words. teharuuuuuu siot. :)Jemput2 lah read my blog lg keyh.

Kak Zetty,
Harware tuh pakai Burka. :)

Kak Linda,
hehehe, thx, tu lah, x dpt nak beraya sakan kat umah Kak Lina lg kan. Enjoy the music!