Friday, October 19, 2007

Where have [ y o u ] "been" mrFarhy, you !?

Anonymous said...
"kau ni kejap ada kejap takde, kejap update blog pastu tinggalkan mcm tu je...fed-up la aku masuk blog ko...lama sgt tak berupdate langsung...kalau nak tinggalkan blog pun, taruk la info apa apa ke, so that org boleh expect bila ko update blog ko..."

-----------------------------------------------

I'm supposed to bake cookies tonite, but hell today I'm feeling a bit, hmm... should I say, not into walking away from my room. Dahla kukis org punyer order plak tuh... Alaaaa, lantaklah, besok aku wat kukis tuh. Kang wat maser moody, tak sedap lak kukis tuh nanti.

Damn, rase mcm nak menaip atas katil sambil baring pun ader, but nak seret desktop nei atas katil so lah unappropriate kan. Maner nak letak monitor berhabuk nei, maner nak letak CPU lg atas tilam, as if desktop nei sebesar laptop la kan. huhuhu...

By the way, Selamat hari Raya Aidilfitri dan of course, Maaf Zahir Batin, terutamanya kepada2 yg fed-up dah ngan blog aku nei sebab lama tak ber-update. gagagaga.. I won't blame u guys for hating my blog la kan, but please donch hate me.. gagagaga....

Last Ramadhan would be the busiest Ramadhan ever for me. Dulu (while I was still in oil n gas company), eventhough aku gi offshore mase bulan2 pose pun takder lah sebusy mcm ramadhan baru2 ni. Aper taknyer dulu maser kat offshore, most of the time aku kat kapal jer, and dok dalam bilik plak tuh, tido.. opsss.. kantoiii.. Ala, but still, aku wat keje2 yg aku kene buat kat offshore okay! :P

Sebab tuh la jugak aku tak update blog aku nei sebab takder mase. Waktu siang kalau tak keje kat umah org, aku kene bake cookies lak. Waktu malam plak gi surau for solat terawikh. Yess, aku jual cookies jugak, and I won't be ashamed by that, yalah, an ex-engineer bake cookies for sale. Almaklumlah, org tak bekerje tetap mcm aku nei kene la carik extra income kan. ;)

Time aku gi wat keje kat umah org plak, aku kene make sure balik before 5 pm sebab takut traffic jam, since aku nak reach home before berbuka, nak tolong umi yg lately sakit2 maser puase. Leh ajer aku bebuka kat umah client, but aku tak sampai ati tinggal umi ayah mcm tuh jer. At least aku dpt tolong umi kemas aper2 yg patut and just being there for her. For me, I know how much of a someone presence could give a little "semangat" to one's soul. Hmm, I guess so, and I hope so. Lagi pun kene wat ABC ntuk ayah, kesian laghi kat Umi, takut nak kene layan ABC ayah semata2 kan, then there I came handy. :)

Pastu, after kemas2 meja and pinggan mangkuk berbuka, aku terus maghrib and ready for terawikh. Aku aiming for full terawikh berjemaah this year, sajer jer. Ala, kalau org boleh aim for 16 A1 SPM, why not aku aim for terawikh kan? huhuhu... Abes terawikh, aku selalunyer penat, kenyang and ngantuk sebab ambik ubat anti-depressant, makanya terus tido.

Besok pg lak after sahur and Subuh, aku tido balik sebab ubat yg aku ambek buat aku still drowsy, makanya aku selalu bangun kul 10 pagi ke atas. Yaaaaa, whut happen to dat "morning person guy"?... shut up people, I'm just human. :P

So around kul 11 pg to noon aku gi KL wat keje kat umah client and gosh, I HATEEEEEEE driving to KL. Seb baek Umi kasi pinjam those smart-tag thingy. Bangga gak lah lalu kat smart-tag, naik kete aku, si Proton Iswara hijau lama tuh, drive sebaris ngan kereta2 internasional yg besar2 ala2 BMW whut-so-ever tuh, melepasi those cars yg beratur panjang semata-mata nak bayar toll manually :P, and sampai turn aku, tet-tet (bunyi smart-tag tuh kene scan kan), baki RM5.80 jah and kete sebelum aku, like baki RM187.45 gituhhh... gagagaga.... Ala, org miskin pun nak bwk cepat mah! gegegege...

And bnyak lagi sebab-musabab yg menyebabkan lately aku tak menulis sangat dan aku kurang socialize with my friends, yg aku akan citer dlm next entry. je- jenngggggg... Tak best ah cramming all story in one entry, nanti jd tak bnyak entry plak, then dtg komen ngaper tak update blog again... gegegege...
opss, sowwwwwyyyyy... :)

Damn, lama tak dapat "episode" after taking medication, kene plak today. Tak berkesan lak ubat aku nei. :P

mrFarhy: Ala, takkan nak letak, "Maaf, blog tergendala. Sila papar blog ini pada sekian2 tarikh and sekian2 waktu untuk entry terkini." Mcm maner aku nak tau biler aku leh tulis blog... Kesian la kat aku neiii.. Kalau nak sgt, bak no tepon, aku update gune sms.. gegegege...

8 comments:

ummi said...

Tiba2 terclick kat twisted page ni ada pulak entry. Siap kena vacuum lagi banyak habuk macam fahy vacuum rumah orang tulah kan.. he he he


..Ohhh.. busy eh masa bulan poser? Cam kenal je kebusyian tu..

Adik2 awak semua dah legam, yang bongsu tu lagi teruk sampai dah menggulaps kulit hidung..nanti bila i dah lapang kita makan begedil ek!!

singAsong said...

bro, tidak kisah kalau dah lama tak update, sabar je la, betul tak? hehehe...

ummi said...

One of your adik is down with chicken pox..

Amy said...

Punya la lama baru nak update Fahy? Better than nothing kan? :D

Anonymous said...

walaupun blog pahy dah lama tak berupdate, tapi pokcik tetap gak menggigih lawat blog phy ni. baca blog2 yang lama2 tu. read tru all the comments and tetap menunggu entry terbaru pahy. macam yang pokcik cakap kat the curve malam tu, pokcik akan tetap tunggu entry terbaru :)

p/s: nasib baik kat bintulu takder tol.


pokcik hidney

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Ey, thanks for your support! I'm back online! Arituh kene suspend ah streamyx. gegege.. Lani hp lak kene bar. yey! :P

Ummi,
Alahai Amal kene pox eh, siannyer dier. Nanti fahy bawak beskut kukis for him. Ala, fahy can lawat maser dier sakit gak kan. Sesambil tuh ambek gamba la kan. gegegee... :)

Bro Singsong,
mekasih, hang tunggu my blog jugak ka? Sabor hang ni. :)

hye kak Amy!
Sowi ah lama tak update. Ye lah bz kan. gegege.. :)

Pokcik!
Mekasih sebab katamkan my blog. Jgn serik dtg lawat keyh. :)

Anonymous said...

seronok bila farhy is back in action....mana gamabr2 "before and after"...rindu la nak tgk your assignation project

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Jap eh anonymous, nanti saye update before n after yg baru, anak tuan uamah kene chicken pox ah. (rujuk komen dari ummi). by the way, mekasih sbb sudi menunggu..