Monday, November 27, 2006

[REASON] behind TWISTED makeover

Aku sbenarnye suke gak ngan keje2 makeover neh.

Even though penat gak lah travel sana-sini and buat keje sendiri, tapi aku rasa dihargai bila wat keje neh.

Even though gaji tak lah sebanyak gaji aku kerje oil and gas dulu, tapi aku rasa aku dibayar setimpal dengan kerje yang aku buat.

Even though aku tak dapat bnyak income, tapi aku rase bersyukur sebab Allah tak pernah putuskan rezeki aku lagi.

Sekarang biler aku tengok family aku, aku makin sayang kat family aku, sebab aku tahu bukan semua family free from problems.

Sekarang biler aku tengok umah aku, aku makin sayang kat umah aku, sebab aku tahu rumah aku punyai keunikan tersendiri.

Sekarang biler aku tengok parents aku, aku makin hargai parents aku, sebab aku tahu dorg didik aku jd lg teratur.

Aku pun jenis tak ramai kawan, tapi Alhamdulillah aku kenal org2 baru.

Aku pun jenis tak peramah, tapi Alhamdulillah org buat aku ramah.

Aku pun jenis pemarah, tapi Alhamdulillah aku jd makin penyabar.

Thanks again Allah, sbb bg such experience to me.

Thanks to all, for trusting me.

Thanks Umi, Ayah, kak Lin, Kak Cheli, Said, kak Linda for being patience on me.

mrFarhy: Neh sajer iklan, thoughts of mine buat kerje aku sekarang. :P

4 comments:

LiNdA @ Da-Da said...

no biggie @ ol :-).. anyways, it's actually gud coz u r experiencing sumething which is very valuable..
u have become more appreciative towards life, ur loved ones and oso realising ur abilities n potential, etc...
hold on to what u have.. u're on the right track to realising ur dreams..
success is just around the corner!! insya Allah...

p/s: if u need an assistant, u know where to find me.. no worries maa, i ask for low wage jer.. hehehe ;-)

Abe Dani said...

yup yang penting suka and hepi..
fahy u got really talent..
it's a gift...
i like every part of ur masterpiece heheheh chewah...
but really nice la...
mcm mane fahy dapat idea ni..
leh buat magazine la...ur pic...hahaha

Roti Kacang Merah said...

ak aban!

i ENJOY looking through your work!!! Like, MY GOD, my 7,8 years working as an architect pun i DON'T HAVE ANY interior works done esp like this, EVER!!!

Tercabar, sey...heh heh. Tapi...kaklin malas!!!! hehehehe

jom kasi idea untuk kondo kak lin, jom?? tak leh fikir, lah. boleh ar nanti kasi tucing2 fenin sket!!!

by the way people... this is MY BABY BROTHER yang dulu lambat membaca (end of std. 1) but bila masuk secondary school, memanjang jadi best student, tau!!!! Am so proud of him!!!! VERY!!!

Anonymous said...

luv u 2 aban ahyyy!!! n i am really proud wif my kak lin n adik2 lelaki!!! kalu la sesape terbaca semula komen kat blog post zmn dinosaur neh, adik2 laki akceli nih la yg paling manja dlm dunia! hehehehe. bkn salah dorg pon. kakak dorg yg sorg neh, manjakan dorg sgt. masa sek ren dulu ketipkn kuku kat sekolah sbb takut kena tahan ngan pengawas sbb kuku pjg. pas2 sanggup jln kaki balek umah time sekolah sbb amekkan homework dorg yg tertinggal. tu blum lg masuk bab duduk kencing 1 jamban 3 bradik masa mandi sesame dulu! ops! terlepas ckp! hehehehe. kalu dipikirkn kenangan2 adik bradik dulu, mmg syiok ah!

neway, kuatkn semangat ek ahy! muah kas kas!!