Wednesday, February 21, 2007

t w i s t e d TAGGED t w i s t e d DO

Aiyoh aku pun tak tahu per kejadah tagged2 neh until my sister tag aku dlm blog RotiKcgMerah Kak Lin. Aku ingat tagged tuh biler blog aku jadi famous or kene saman or jadi controversy ker hapa, rupenyer kene citerkan 6 weird thing about me. Damn...

Huh, perkara kecik jer neh, sbb aku neh mmg weirdo... gagagaga.. Tapi aku citer 6 ckup arr. :P

1. Tak kencing berdiri.
Sejak aku tau yg org kencing berdiri tuh menolong Syaitan sembuh dari luka-luka, cacat-cela dan menyambungkan tubuh badan dorg, aku langsung tak kencing berdiri. Aku taknak ahh baik hati sgt nak tolong syaitan yg bnyak menolong aku untuk masuk ke neraka.. gagaga.. Walau bagaimana urgent pun aku nak melunaskan hajat, aku takkan kencing berdiri. Sampai sekarang aku rasa aku dah lupa mcm mana nak kencing berdiri. :P

2. Korek hidung lantas merasa.
Haaa, shuddup, jgn gelak, aku tau ader yg gelak tuh. Setan tul. Aku kencing berdiri kat ko kang... gagagaga.. Dulu maser kecik-kecik aku syg kot kat taik idung, penat2 korek pastu buang, so aku mkn je lah.. Tu yg buat jd pandai tuh :P Biler besar neh takder la sgt sebab jarang korek idung, tapi kekdg terlupa la gak.. gagagaga...

3. Meludah reti, cara nak meludah, hampeh.
Aku kekadg jeles tengok org meludah mcm sejemput keluar dari mulut dan tui mcm cantik jer kuar. Aku kalau meludah gak harus bersepah. Sebab tuh kalau aku nak meludah, aku cari longkang, aku bongkok badan ke bawah dan ludah dengan penuh istiadat dan sopan.. gagaga.. setan ader org gelak lagi... aku pancut kencing kang... gagaga..

4. Attach to barangan yg ader sentimental value.
Aku neh bukan la kedekut ker hapa, tapi aku neh penyayang org nyer... gagaga. Mcm hp Cokia aku skang neh, aku boleh jer tukar, tapi aku syg nak tukar sebab kakak aku yg bg, so aku hargai tepon tuh untill the last breath tepon tuh. Biarlah org nak kata hape aku pakai hp lama, tapi aku ader sbb nak jaga hp tuh lagi. Malah ader pen2 yg abes dakwat maser aku study kat UTM pun aku simpan lagi sebab aku rase pen2 tuh bnyak berjasa kat aku. Even deodorant aku yg dah habes aku simpan bekas2 dier dalam satu laci aku sampai ader yg design lama2 punya. (aku pakai Speed stick, yup Ladies speed stick to be precise, sbb bau dier lg besh :P, huh, shuddup okay.) Korang ingat tak karangan maser kite sekolah rendah mcm, "Aku Sebatang Pen" or "Aku Sebuah kereta". Aku terbyg pasal tuh arr.. gagaga...

5. Choosy memilih toilet.
Haa, aku bukan choosy memilih pasangan, tapi choosy memilih toilet.. Ahakss.. Kalau toilet tak lawa, aku sanggup tahan buang air semata-mata nak toilet yg boleh diterima akal dan wahyu untuk menurunkan hajat yg besar ituh... gagaga.. Aku lagi suka toilet duduk dari toilet cangkung sbb aku tak suke kasut or kaki aku basah kene air. Kalau toilet duduk plak, aku pasti membawa tisu dari luar dan aku tekan sabun cair cuci tgn kat dispenser tepi sinki supaya aku boleh basuh seat toilet duduk tuh until aku rase seat tuh cukup selesa untuk berada di bwh punggung. gegege...

6. Suka mkn sorang-sorang.
Aku neh mmg suka mkn sorg2. Kalau family aku mkn kat meje aku suka mengadap depan TV dari dok kat meja sama2. kalau kat opis, aku bwk bekal dr rumah and mkn kat opis walaupun ramai yg ajak aku mkn sama2. Kalau kat hostel kat UTM dulu, aku mesti tapau makanan dan makan kat bilik sambil mengadap komputer tengok VCD. Aku rase tuh time solitude bg aku untuk menikmati dan mensyukuri makanan tanpa diganggu oleh org lain lantas dpt memberi kenikmatan yg mendalam atas makannan tersebut... gagagaga..

Yezzer, kejap jer siap. Tapi nak cari org lain plak neh payah la plakk.. Wokeyh, sapa yg jd mangsa!!!! Aku tagging Kak Linda, mr. Smith, kak Zetty, Epain, arghh saper lagi dua aku nak letak neehhhh? Hmm, aku korek lah sesaper.. Daus and Ashraf.. yehaaa.... Aku nak tau korang punyer rahsia plak.

Rules of the game: Each player of this game starts out by telling 6 weird things about themselves on their own blog, as well as state the rules clearly. At the end, you will need to choose 6 people to be tagged and list out their names. After you do that, leave them a comment on their blogs letting them know you tagged them.

mrFarhy: Tambahan rules of the game, kalau tak jawab bedosa, kalau menipu lagi bedosa besarrrrr... gagagagaga.. gelak syaitan maner lak tuh...

9 comments:

Anonymous said...

wei... kau pun ada perangai macam aku jugak la. cam fun jer permainan ni. tapi aku tak tau cam ner nak tag orang. dah aku tak ada member blog yang giat macam kau ni. ajar please...

mr. smith

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

La, ntah2 kiter ader beradek kembar yg terpisah maser aku tadika tuh kot :P gegege...

Eh, bukan ramai ker pembacer setia dalam blog ko tuh. tag jer lah dorg.. gegege....

Roti Kacang Merah said...

Ahy, NGGGGGOTOOOOOO pi makan taik idung?????? hahahahahahahaaaaa!!!! Macam kak celi masa baby, pi makan taik tikus hehehehehe.

oi oi tak gentel/korek pushat lagi ker????hehehehe

Roti Kacang Merah said...

Eh, lupa!!! btw, kak zetty dah ada org lain tag, lah. docyana (yg tag kak lin) dah tag dia!

sayedd said...

hahah pahy mmg bucukk korek idung..hehe..pastu nak amik tgn org korek idung die..hehehe..lawak je..erm betul gak kan tiap org weird things yg kita rase mcm tak patut je dibuat..tp ntah laa..tak reti aku nak ckp..erm aku tak perlu tag sesesape pasal aku takde blog n tak pandai menulis..hehe..ok enjoy da game!!!

LiNdA @ Da-Da said...

huhuhu... i've been tagged... ala.. alah.. kalau tak buat tak ley ker??
tp tak baiklah kan??.. nanti kalo x jawab, berdosa.. hehe..
k ler nanti lah kita jawab..

Ummi said...

Hellooo!!! La I tergelak giler sampai golek2. Btw.. thanks for inviting me to enjoy Gamelan..but it seems Nana and I lagi enjoy makan he he he..tak delah.. i tak free hari tu.. maybe next time yeh.

LiNdA @ Da-Da said...

Yippee!!!! dah abis dah citer on my weirdness.. bace lah n tell me what u think..
do view: http://bittersweetcokelat.blogspot.com/2007/02/six-weird-things-weird-ke.html

rahsia said...

Assalamualaikum

Hahahahahahahaha...
Kencinglah.
Haa..kata tak kencing berdiri....

Maaf gurau jer.
Terhibur bila baca rencana petua dari datuk kebayan.