Tuesday, March 20, 2007

L E T m e L E T g o

Hmm, aku terjumpe video clip neh dalam Youtube. Aku tak pernah pun dengar lagu2 Kaer dr AF sebelum neh, ntah, not really my cup of tea. But this time aku terpanggil nak share this great song from Kaer yg membuatkan aku suke lagu neh. Aku nobatkan best Malaysia Video Clip for 2007. Tu lah, Malaysian still tak tahu the power of a good music video that really could sell song.

Video clip neh sungguh simple but sungguh berkesan. Even aku baru sedar song arrangement pun mcm lagu Indonesia, kudos for that (ek elehh, perkataan pokcik Smith ler neh, "kudos" :P). And lirik plak, hmmm, aku harap Kak Lin, Kak Sherli or Kak Linda tak tangkap meleleh depan pc tengok this video clip with touching lyrics. Mempersembahkan, Kaer with Izinkanku Pergi...


Sinaran mata, cerita segalanya,
Duka lara terpendam, memori semalam;
Tinggal segala cinta, tiada kembalinya,
Abadi kasih kita, kau bawa bersama;
Mimpi indah mekar, saat cinta bersemi,
Sedetik asmara syurga selamanya.

Pergilah rinduku, hilangkan dirimu,
Tak sanggup menanggung, derita di kalbuku;
Pergilah sayangku, bermula semula,
Semangat cintaku, membara kerana dia,
Tiada niatku.

Tersemat jiwa, setia bersamanya,
Cinta murni berdua, beribu tahunnya;
Mimpi indah mekar, saat cinta bersemi,
Sedetik asmara syurga selamanya.

Pergilah rinduku, hilangkan dirimu,
Tak sanggup menanggung, derita di kalbuku;
Pergilah sayangku, bermula semula,
Semangat cintaku membara kerana dia,
Tiada niatku.

Ohh, pergilah sayangku, bermula semula,
Semangat cintaku membara kerana dia,
Tiada niatku.

Maafkan daku duhai kasih,
Izinkan ku pergi.


mrFarhy: Hmm, tetibe teringat citer Mukhsin plak.

4 comments:

LiNdA @ Da-Da said...

sob, sob, sob.. rasa luluh hati ini dan seluruh jiwa rasa amat pedih, seperti tertusuk benda yg tajam kat dlm kalbu..

owh, why dis song is so the sad one??? huhuhu.. dah menangis dah neh.. *isk, mana pulak gi kotak tisu waktu2 keadaan tgh darurat neh*

anyway, thank you for introducing this video clip.. simple aje and yet boleh bagi kesan yg mendlm gitu..

p/s: i just watched mukhsin for the 2nd time.. adoi, lagi feelinglah tengok dis time.. fahy, pegila tengok lagi skali.. mmg takkan menghampakan

Anonymous said...

yang penting nama pokcik sempat wat interfrem dalam blog kau ni. ish ish ish... lebih terharu hati pokcik yang sedia terbiru dengan video clip yang sodih gilew ni.

sebelum ni pun pokcik tak pernah minat dan tak merancang untuk minat kat kaer ni. tapi lepas nengok video clip ni (dengan kesungguhan dia and pakai belanja sendiri lagi tu) pokcik tabeek spring kat kaer. kalau tengok tol2, konsep video clip ni lebeh kurang sama macam lagu "she's all that i ever have" dari ricky martin n lagu dari shane ward
(pokcik tak dapat recall tajuknya). sesuwai sangat dengan lirik yang macam meruntun jiwa tu. but kudos sebab diorang berjaya keep it simple so that maksud lirik lagu tak lari atau terbawa2 dengan pembawaan story yang terlampau berat dengan penyataan sub-concius.

huhuhu nak nangis lagi. kak lin nak tisu? mintak kat pahy... :p

mr smith

Anonymous said...

nak tambah lagi... paling tak tahan tengok awek tu nangis teresak2 dalam kete tu. huhuhu

mr smith

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Alaa, Kak lindaaaaa tak tengok mukhsin 2nd yime lg arrrr... Alaaa......... Yok tengok Pan's labyrinth yg menang oscar tuh.

Tu la Pokcik Smith, mmg berkesan kan vc neh. 1st time tengok lagu melayu dr vc pastu suke lagu tuh. Sbelum neh kat lagu omputeh jer..
Ko nangis gak ker? gegegege...