Monday, March 12, 2007

o v e r e x c i t e d T W I S T E D

Gagagagaga, guess what? Aku tngah happy neh, aku spend RM650 on something new. Memula aku survey harga kat kedai-kedai biaser paling kurang dapat RM760 je, then aku terjumpe kedai specialties on brand neh kat Puchong, so dpt la RM650. Aper lagi terlonjak-lonjak kegembiraan la aku, lantas terus gi bank kat sebelah, kuar duit cash. Duit dari Swisscash lagik :P. Cuber teka aku beli gapo dier? Cuber lah teke....

Jam? X ah, ckup ah jam RM9.90 Diesel yg Said bg neh, org kata bagai jam harga RM500 tuh. Paling kurang org letak harga kat jam murah aku tu pun RM50.. gagagaga...

Hand Phone? gegegege, hand set COKIA aku neh tak terganti-ganti lagi. Selagi tak mati, selagi tuh tak beli. Hmm, pikir2 balik, aku tak pernah beli hand phone ntuk diri aku sendiri ek, semua di perturunkan kepada aku dari kak Lin ngan Umi.. gegegege... Bukan kedekut, tapi tak essential la to me...

Bracelet Sapphire? huyooo, batu neh mmg sesuai untuk birthdate aku tapi harga RM660 woh just for the bracelet.. Aiyokk, yg neh beh baik aku kedekut.. gegegege...

MP3 player? Hmm, mp3 player lama aku yg comel tuh masih boleh diguna pakai lagi. Member aku terkejut sbb mp3 player aku leh tahan lebih dr setahun padahal dier beli brand yg sama pun tak tahan setahun... Pandai aku jaga brg ek... gegege...

Brg Ikea? Hmm, best gak kalau dpt beli sofa-bed kecik tuh ek, dah lah tngah sale. Tapi aku still tak rase berbaloi ngan RM650 akuuu...

Jeng je jenggg. Aku beli nehhhhhhhh......
















Yaaaaa, aku beli Rotary Power Hammer drill dari Bosch woooo....

Gagaga, weirdkan, beli drill excited bagai beli hp baru jer. :P
Whut the heck, I love to drill better than menaip sms kot... gegege...

Pergh dasat.. excited shial aku.. Skang leh belagak melubangkan dinding ngan sebelah tgn jer.. Lagi sebelah pegang vaccum cleaner tak nak bg habuk2 terbang.. gegegege... Alhamdulillah, Allah bg gak aku beli drill neh, mahal pun mahal la gak dr drill biaser, tapi skang aku leh drill dinding apartment yg keras wooo. Siling pun senang nak drill. By the way, just for your info, dinding high rise building and siling punyer simen mmg keras nak mampus and kalau gune drill kecik2 mmg payah la nak drill, boleh drill tapi every keringat and tenaga lah nak kene kuarkan just to drill siling.. Adoii..

Aku punyerlah excited ngan drill neh, aku terus pasang chandelier lilin atas dining table kat dining hall rumah aku. Chendelier tuh aku beli dr Ikea and tersimpan lama hampir setahun la jugak sbb drill kecik aku dulu tak mampu nak tebuk siling. :P

By the way, enuff abt the drill, member aku baru jer tolong siapkan several logo for me. My dream company name Amarus.. yehaaa, excited giler aku.. Thanks ruffey!!!

So, aku nak korg decide maner yg korg paling suke dr bnyak2 logo neh.











Actually warna hijau logo tuh inspired dari padang rumput kat umah aku, dan sbenarnyer ader corak tayar track sbb tanah basah, tapi tak dpt nak tiru the shape of tyre tracks tuh. Takper ahh, at least ader logo. Aku suke logo yg ketiga tuh, tapi aper pendapat kome lak.

mrFarhy: Ak Lin!!!! Dah boleh tebuk2 rumah Ak lin wooo!!! gegege...

23 comments:

Anonymous said...

huak huak! akceli 1st kasik komen! ngeeeee... neway, mula2 tgk sume logo tu...sblm baca ayat2 ahy kat bwh logo2 tuh, ati akceli mmg dh melekat kat logo no 3 tu!!! mule2 tgk, akceli terbyg gunung ganang. tuan-tuan puan-puan, gunung-ganang alam semulajadi ye...jgn pk kona laks. pe2 pon, sume2 lawa lah!!

said kamis said...

huhuh...said pun suka yg no.3..mcm besh je yg tu kn..heheh..ermm beshnyer pahy dpt drill baruu..pas ni bertambah semangat laa die wat keje..hehhe...berbaloi laaa..ahakss...beshh..beshh

LiNdA @ Da-Da said...

i oso like the 3rd logo... even before scrolling down to read ur preference.. for me, yg lelain tuh tak berapa nampak sgt outstanding nyer.. esp, the first two, tak nampak sgt logonyer.. the 4th and 5th, not bad but not as unique as the 3RD ONE.. the style is definitely there and it's more commercial and professional looking.. and seswai digunakan for the long run...

On the new drill --> it really is a good investment bro.. after this u can definitely purchase other tools yg leh memudahkan keje.. =) happy for u as well.

Roti Kacang Merah said...

Logo:
SAME HERE! Third one, even before kak lin scroll ke bawah juga!

Kaler ijau tu macam kaler Mukhsin, seh!!! kena mintak izin Kak Min tuu. hehe

Drill:
Yeayyyyy ada concrete driller baruuuu!!!! You, i punya rak DVD dah penuh, you... camne ek??? kak lin ingat nak wat memanjanggggg horizontally pulak kat dinding luas ngadap sofa tu, boleh ke ek? so that almari kaset abgzul yg kat lantai tu suma leh bawak ofis kak lin ke apa ke. 'nyemak je ah.

Anonymous said...

memanglah yg paling commercial no 3...tapi nana suka no 1 sbb, tulisan AM tu mcm kartun, background dia mcm cheese (yum2) atau no 2 sbb ada bubbles...tak nak test drill kat apmt nana ke...ada lagi benda tak digantung (frame gambar n cermin) t'hee t'hee t'hee

LiNdA @ Da-Da said...

ek eleh nana neh.. tak abes2 ingat pasal food ajer.. :P

a'ah.. i do agree with nana yg no. 1 tuh nampak mcm cheese.. and that's why Da-Da x pilih yg tuh in the first place.. nanti ingat logo no. 1 tuh ingat makanan, ingat cheese... and the first thing that comes to mind is kedai bakeri.. irrelevant la ngan biz yg nak wat neh..

p/s: sorry termeleret.. hehehe

Anonymous said...

wei... kau ni minat benda mcm bapak aku ler. ari tu baru jer hadiahkan set DYI kat dia. mcm bebudak dapat mainan jer gamaknya. tapi tak per, yang penting bapaku happy memanjang. hehehe

weh logo ler. aku pun suka kat logo yang ketiga tu. tapikan... bentuk huruf m tu macam marrybrown ler. cuma "B" nyer jer tak der. tak perasan ker? or aku sorang yang terperasan. but what the hell, memang commersial ler logo tu. kudos untuk perekanya.

mr. smith

Anonymous said...

byk nyer mesej deleted..ngape nyer? sesuatuh sgt kau nih..
by the way..caler hijau tu tak kena la..and overall logo2 tu semer nampak cam biasa biasa je...carik la lagi logo2 lain yg lebih pro...keep it up!!

LiNdA @ Da-Da said...

Oppsss... sowwy.. comments yg terdelete tuh k linda punyelaaahh.. semalam tah camne termengong sket n dah tertekan publish tuh byk kali.. sowwy again, my bad..

aiyak, mr. smith it's DIY lah bukan DYI.. do-it-yourself..

p/s: mr. smith nih pun dah termengong sket... kihkih.. gurau jek...

Anonymous said...

opsss... termengong pokcik. DYI paru-parunya (rupa-rupanya)

mr.smith

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Ha'ah mmg konsep green tuh sajer jer Ak cheli, nak lain dr yg lain sket, mesra alam gitu...

Ala, Abg Said, Fahy ader drill baru pun bukan nak tolong wat keje. :P

A'ah Kak Linda, new drill tuh mmg gud investment, pasni nak tunggu org sponsor portable screwdriver lak.. gagagaga.. tulah, nana pilih logo bakeri maybe sbb nak bukak cafe kot.. yokk..

Yok la Ak Lin gie shopping shelves.. pasni leh la wat shelves penuh dinding sgala.. gegege...

Nana, fahy suke yg 2nd one sbb corak bebunga bwh tuh.. Kind of funky.

Pokcik Smith, leh arr lawan drill wif ur father pasneh.. gegege..

Sesuatuh, ko pun sesuatuh sgt. Bnyak lak cengkadak, bukan ko nak tolong buat. Aku mintak 5 org kwn aku soh tolong, sorg jer yg sanggup tolong. tu lah Melayu, ckp bnyak, buat tanak. Seb baik kwn aku Ruffey tuh mat salleh.. gagagaga..

Gagaga, fahy pun tak sedar DYI until Kak linda bgtau. Pokcik Smith DYI stands for whut? Do Your Inai? gegege...

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

By the way, aku stick wif these design sbb kwn aku yg buat. logo petronas yg buruk tuh boleh buat duit kaya-raya, tak perlu lah aku nak mencarik logo2 yg berangan pro. :P

Anonymous said...

hiks sensitip betol budak ni..camna ni baru kena kritik skit pun takleh..ahaks...ok la ok la..logo kau tuh mmg lawa..superb..btw, kau tuh bukan melayu ke? skit2 nak kutuk melayu..senang sgt nak merendah rendahkan perkataan "melayu" tu..ni la akibatnya kalau suka sgt tgk pelem yasmin ahmad..yasmin tu lain la dia jepun+jawa...ahaks..

Anonymous said...

I choose no 3 jugak. the best among all

Anonymous said...

nombor 3 jugak!!!

pokcik smith

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Saper lah tak sensitip, member buat penat2 untuk kiter, tetiba ader org luar kata tak komersil and carik yg lain. Boleh tak? My point nak soh org pilih which one yg the best among posted tuh kan.

Mmg my point la kan, aku tak bangga jd Melayu, lebih baik aku agungkan jd umat Nabi Muhammad S.A.W. dr sekadar Melayu je. Ade aper dgn Melayu? Bwk akhirat ker? Org putih masuk Islam pun mungkin lebih baik dr Melayu sendiri kan?

Ummi said...

Hello!!.. ari tu dah tenguk tapi tak sempat nak komen..ok ummi suka yang no 1 and 2 .. yang no 1 macam kartun sikit and no 2 nampak ceria.. tapi rasanya macam tak kena ngan concept macam dada kata.. rasanya no 3 yang paling kena..nampak professional gitu.. nampak macam hotel pun ada..

Amy said...

Farhi..erk kita blog hopping dari blog kak red bean comey tuh :)
Kita rasa logo no 3 tu nampak classy and business oriented. Sesuai gak la.
Lagi satu, tak yah pedulik la comment2 yg meruntuhkan semangat ni. Just go for it wokeh? all the best.

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Thanks Ummi and Amy, yup will choose logo #3. Thanks Amy sbb view my blog. Will do on u next. :)

Robin said...

Hello there...

Semangat nyer beli drill tu.. Bersemangat nak lubangkan dinding gitew.. huhu... so, lepaskan kalo tengok dinding mana kat KL ni yg berlubang kerja ko lah ya.. haha..

Anyway, logo nombor 3 tu nampak cun gak.. simple tapi nampak professionality nyer, sekali dgn logo "M" yg leh jadi lambang utk business ko..Tapi yg kedua tuh nampak cantik gak sbb nama dia lebih terserlah..pada pendapat aku ler..

All the best in everything you do!

('',)
Robin

Anonymous said...

sume tak professional!!! Hodoh... Tukar lain la farhi ooi... bg kwn ko buat yg ok skit. takkan ko nak memalukan diri... pikir ke hadapan skit kalau nak jd org art!

abe_dani said...

alop ermmm sorry lama tak bagi komen
ermmm i like the 3rd one too coz the 'M' nampak komersial sikit
hehehe good job... u should invest in this bussiness la fahy
k tc

nuu_OL said...

firstly. no 3 impress me, but after that i found no 1 is much better..:)