Sunday, July 01, 2007

. : T W I S T E D l u c k : .

Yehaaaa!!!!! Dah jumper balik gambar before!!!!!!!


Waduh, aku dah ketemuin gegambar before untuk project aku kat rumah Kak Diana, si agent Takaful yg girang. Sila rujuk [ h o t e l ] T A K A F U L. Makanya untuk menyempurnakan hasrat makeover aku, lantas aku mengepostkan kembali agar dapat dilihat aksi2 ghairah before and after. huhuhu.. Takder lah cun maner kan tapi at least ader perubahan kan.gegegege... :) Aku pown just bg sedikit jerlah coretan sbb arituh bnyak tul aku tulis kan. Bear in mind yg dorg ader such active lil childrens, so aku takleh nak letak too many stuff yg attract kids attention macam ornaments, stand lights, pokok2, and stuff such playable and hazardous to those lil kiddies.

Okey, Yok Start! So concept ala2 lobby hotel la. :P
[ B E F O R E ] o n e


[ A F T E R ] o n e
Huh, yg enterframe gambar before tuh from left, Kak Di, Badrul (client aku yg memula dulu) and Saed. So basically whut I've done was, aku tinggikan height langsir, and buat console table ala2 mcm kat lobby hotel. Actually those kerusi tepi console table tuh even better with Ozi's chair yg kerusi dining table yang full leather body tuh (mcm rumah kak Aida), but sbb limited budget, tu jer lah yg mampu. Ok la gak kusi tu kan? Cube tengok dua lampu kat dinding tuh, aku terbalikkan supaya menghala ke bwh, nak bg lighting to those picture frames.

[ B E F O R E ] t w o


[ A F T E R ] t w o
Kan asalnya console table ade kat belah kiri, aku alihkan ke dinding yang menghadap pintu masuk supaya cermin dari console table tuh buat area tuh nampak lagi luas since org masuk2 jer rumah terus nampak cermin besar. Yg kat sofa besar tuh aku bagi a bit modern touch with the frames kat dinding tu. Sajer menggatai. :P

[ B E F O R E ] t h r e e


[ A F T E R ] t h r e e
Yaaa, i loike chocolate, so aku pown try warna dinding kaler tuh. And Kak Di pown suke lah ngan pilihan warna tuh.. Lagi sekali aku terbalikkan lampu dinding tuh supaya menghala ke bwh. Window treatment aku tukar roman blinds yg murah kat Ikea, but damn pendek plak, so aku buat pelmet guna extra kain dr langsir living room and voila, dpt window treatmnet yg murahh.. gagaga, aku cover jap cushion tepi tv tuh gune sheer curtain lama dari window tuh.. gegegege...

[ B E F O R E ] o n e


[ A F T E R ] o n e
Tengok warna asal beam kat ceiling tuh, kaler lain ngan kaler main wall dari living room yang bercantum ngan beam tuh, then dining area pun colour lain ngan entertainment area. So, aku just repair that dengan kalerkan beam tuh same color as feature wall and combinekan kaler dining and entertainment tuh to accentuate the feature wall and make the dining room a bit far back behind sbb warna kuning nampak lg depan, nampak luas sket kan. Owh, by the way, Kak Di and Abg Amir dah beli new dining table set yg aku sure lagi cun dari skang sbb aku tak sempat nak jengok the new table set. Sure lagi cun la kannn.

Tapi sbenarnye kalau nak bg a bit more cun, cushion ngan kaler yg lebih contra dari sofa kat living tuh leh lah ditambah supaya nampak lg ceria, tapi budget for cushion takder plak maser tuh. Maybe next time dorg akan tambah baru kan.

Basically tu jer lah aku nak tambah, kalau nak detail giler bacer the makeover lepas tuh kay. Tau kan yg maner. :P

mrFarhy: Upon Kak Haslna and Nana's request, nanti aku post Bad's bilik pengantin and as per request by my sis Kak Lin, my room pulak akan menyusul. tunggguuuuuuuu.... :P

2 comments:

Roti Kacang Merah said...

cepat cepat cepat dah tak sabar neiiiiiiiiiiiiiiiiii

hehe

Lily . Lulu . said...

wowwwwwwwieee . i like the 1st make over nya pic ..
nice !! ;D