Wednesday, August 30, 2006

snake VS waters

Huh, aku tak tau nak letak apa for BENEATH STILL WATERS, sbb citer tuh so-so-so strange, so end-up letak waters jer kat main title sbb "hantu-hantu" semua berkisar sekitar air jer :P... Owh, SNAKES ON THE PLANE pun strange gak, tapi still bole diterima la. Ayooo, dua2 citer strange...

Both movies jenis thriller gruesome, ala yang bloody horror movie nyer type. Dua-dua mmg pelik. Tapi yg paling penting, tak payah bazirkan duit korg tengok citer Beneath Still Waters la, tak worth it langsung. Tak perlulah aku nak citer sinopsis sbb tak berbaloi langsung untuk difahami dan dimengertikan. Pelakon semua mmg pelik, ade sorg pompuan tu in hampir semua scene nak senyum jer; bila takut pun senyum, bila sedih pun senyum, bila memujuk pun senyum. Dahle semuanya mcm dubbing jer.. Ayoooo..... Kenapala dorg bazirkan duit buat such movies. Nasib baek org banjer aku tengok muvi tu.. huhuhu...

Citer Snakes On The Plane lak, hmm, so-so lah. Citer pasal nak selamatkan sorg murder witness dari dibunuh oleh ular-ular gila disebabkan hormon yang dilepaskan di dalam kapal terbang semasa penerbangan ke perbicaraan pembunuh yang mengambil masa 5 jam penerbangan. Yg strangenye pasal citer tu, ular mana la boleh jd way too defensive towards human, eventhough for hormonal reason sampai sanggup nak kejor manusia semata nak bunuh. Yg pelik sesame ular yg berlainan jenis dorg tak berbunuhan lak. Ayoo, insulting my intelligence looo... ngeee... Tapi kalau for the sake of nak rase terkejut, terjerit or terlompat dari seat, tontonlah citer Snake neh. Member aku siap menjerit lagi tengok citer neh.... Adoiiilaaaahhhhh....

MOVIE tips #2.
Don't watch both of these movies. Ayoooo..... unless mcm nak bazirkan duit sbb dah tak tau nak belanja ape lagi, tengok Snakes pun ckup lah...

mrFarhy: Monster House mmg paling syiok lah this month. Aiyohhh....

4 comments:

Abe Dani said...

Aah...org nyer ofismate dah make decission baru i baca ur blog...takpe la wat to do...tgk jelah
kalo tak best tido la..nasib baik rabu..ahaks...

Abe Daniel said...

ermmmm the water is sucks!!!!!!!!
stupid jer..hahahhaa..
fake sgt the underwater..hahaha
nasib baik wednesday..

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

hehehe, told ya. Takper ah, next time ikut tips Farhi kay.. hahaha, kidding...

Anonymous said...

ehek... akceli baru tercome across blog zmn dinosour... bout citer snake on the plane tuh... bukan ka dorang asapkan ular2 tuh dgn ganja? sbb tu ular2 tu jadik mcm pening. so... kalu nak tau cemane rupenye dlm pala otak sorang penagih or org yg ngah pening sbb isap ganja, mcm rupa ulau tu lah. and biasanye org yg pening2 mabuk mcm tu jarang serang sesame sendiri. sbb tu kalu certain org mabuk wat kacau kat org laen. hehehe. akceli kan suka perhati bab laen dr yg korang perhati. huhu.