Monday, August 07, 2006

Whut Am I Doing maaa???!!!!

Yup, now I think I should work... Yeah I'm ready worlddd!!!!!

No way to government... LOL... Bukan ape, aku rase mcm tak layak keje Gomen, with all the Interviews and Courses, ayoo, aku takkan lepasnyer interview. Aku mmg lemah bab interview. Alhamdulillah aku tau aku bole buat kerje, tapi kalau start with interview aku tak yakin bleh lepas. Thanks Allah, selama aku keje, interview aku mcm kijap and senang jerh.. hehehe....

No way to engineering... ngeeee... Aku tak sukeeeeeeeee jd jurutera!!! Tapi Alhamdulillah ader pengalaman menjadi jurutera and Alhamdulillah my cita-cita mase kecik nak jd jurutera tercapai jua... Tapi tak tahhannnnn... hehehe....

No way to oil and gas... yup... Aku against working with oil. Aku rase mcm manusia neh bodoh sngat, with all the technologies bersusah payah nak korek tengah laut, why dorg tak bazirkan duit over things yg senang dapat, buat la kajian enjin air ke hape. And aku rase manusia neh terlalu bergantung harap kat minyak.. Kalau tadak minyak kete tak jalan lah.. Adoii... Lagi satu org yg pegang Minyak mcm tak reti nak buat sumething yg berguna dari kekayaan minyak tuh untuk other ppl.. mcm Petronas, mcm Arab saudi, kaya dgn minyak, tapi dorg je kaya, tak pandai nak guna kekayaan. Yg malunya dorg neh semua Islam... huhuhu...

Tapi skang aku tanak kijer dgn org ler.. Aku tanak 8 to 5 lagi la... Cita-cita aku nak bukak business...

So this is my plan! InsyaAllah saje lah...
  1. Buat passive income. So aku join Swiss Cash.. Bgus gak mende neh, dari savings aku tak berkembang dok dlm bank, lebey baek aku invest kat Swiss Cash. Kalau nak tau lebih lagii pasai Swish Cash, click aku!
  2. Buat active income dgn Saed. Saed my bset buddy, mcm abg aku dah. Aku ngan dier set-up Uptrend2u. Aku rase mender neh bgus gak.. Hari-hari duit dpt masuk bank. RM200-300 gak.. Nak tau pasai neh? Call Saed kat 012-2501314.
  3. Then projek Mega aku... Aku nak bukak business Amarus project kat kedai mak aku...

Aku tawakal jer kat Allah, tapi kene usaha gak la kannn.... InsyaAllah.. Ameennn...

mr Farhy: Yg business 1 and 2 tuh org ramai yg laen leh join ek, just call us kat no.2 tuh. Strictly for business..

1 comment:

Askinstoo said...

Hi, i was looking over your blog and didn't
quite find what I was looking for. I'm looking for
different ways to earn money... I did find this though...
a place where you can make some nice extra cash secret shopping.
I made over $900 last month having fun!
make extra money