Monday, September 04, 2006

happy is HAPPY

Huh, best ek bila buat org gembira...

Aku tinggalkan sekotak coklat atas meje Kak Linda, officemate opis lama aku, lepas tengok dier mcm sedey aritu. Aku tak sangka dier happy for that box of choc. Aku seronok tengok dier happy....

Aku bwk Saed gi impromptu snorkeling trip kat Pangkor, lepas tengok dier tension keje. Aku tak sangka dier happy sampai gelak sengsorg dalam toilet kat chalet Pangkor. Aku seronok tengok dier happy...

Aku belikan tit bits ntuk parents aku, lepas aku kuar memaner mcm dr Alamanda or Midvalley. Aku tak sangka dorg tunggu tit bits aku mcm aku seronok dpt tit bits dorg mase kecik2. Aku seronok tengok dorg happy...

Aku cat bilik2 kakak2 aku, lepas aku cat bilik aku supaya bilik dorg pun cantik. Aku tak sangka dorg suke aku cat bilik dorg sampai kakak2 aku bgtau kengkawan dier yg aku cat bilik and tangkap gamba bilik nak tunjuk kat adek aku. Aku seronok tengok kakak2 aku happy...

Aku cat ruang tamu umah saed kat Koyan, lepas dier tolong aku cat bilik aku dan bilik2 akak2 aku. Aku tak sangka mak saed suka, sampai saed ckp mak dier happy tersengih-sengih jer tengok ruang tamu. Aku seronok tengok Mak saed happy...

Kita mmg suke buat org lain happy, lebih2 lagi untuk org tersayang. Tapi kenapa mesti masih ada org sakiti org lain? Kenapa mesti ader bunuh? kenapa mesti ade perang? Kenapa mesti ade jenayah? Dorg tanak buat org lain happy ker?

Just a childish thought of mine.... :)

mrFarhy: Maybe dorg rase happy by hurting other ppl... hhmmm, kesian tul..
Just love this song dr Pink tribute to Mr President, my kak Lin la yg letak dlm blog dier. Check the PINK videoclip ngan lyrics skali kat page neh: rotikacangmerah2.blogspot.com/2006/09/dear-mr-president.html

7 comments:

TGB said...

you are one bloody nice person la farhi... i always have good feelings reading your blog! really i do...

anyway, i always love that 'Dear Mr President' by Pink tu... memang sesuai sgt ditujukan kepada each and every country leaders yang ada kat dunia neh!

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Wooo, tgb puji akuu.. hehehe thanks tgb! whoever you are... ngeee...

Aku seronok tengok TGB seronok bacer blog aku.. :)

Abe Dani said...

Betul tgb said..ur a nice person that really make people happy n sometime realise of something...
Thanks for making me happy to..by reading ur blog..
walaupun dalam neh takde name saya hehehe...tc dude

LiNdA @ Da-Da said...

WoWZeS!!! tak sangka my name ada kat sini... dptla gak merasa 5 seconds of fame sekezap...hehe... thank you farhy!... kak LiNdA still wemember that moment... and takkan ku lupa sampai bila2... ;)

..::You're like a bright shining star in the darkest night::..

ayedd said...

yeahh!!! linda @ da-da u're ritee!!! ahy memang pandai wat org heppii!!! u know what..my mum cukup suka tgk ruang tamu 'baru' ahy buat...aku pun suka gilakss tgk umah aku chantekk!! bak kata pepatah " rumahku syurgaku"..heheh..tq damn much ahy...sush nak bls jasamu..eheeh..nak plaks buat mak abg hepii..lagi la plak...erm as fahy said, dlm kita hepi ni, byk gak org yg wat org lain sakit ati n jadik tak hepi..sedeyy kan...

Anonymous said...

untung adik2 kak celi sbb Ba (our grandpa) bg nama. if i'm not mistaken F A R H I means "kegembiraanku". elaboration dia... org yg sentiasa menggembirakan org sekeliling. so, mmg padan lah kan? :)

Anonymous said...

perlu memeriksa:)