Tuesday, September 19, 2006

wrestler VS superwoman

Even dua-dua movie neh a bit dah nak masuk history, tapi aku nak bagi review gak, maner lah tau korg nak beli DVD pulak kannn.. :P Aku dah tengok dua muvi yang kelako. Nacho Libre dan MySuperXGirl Friend.

Ok kita start ngan Nacho lah... So this is another Jack Black project dgn Paramaount. Dulu School of Rock pun dengan same pelakon and studio. Citer neh mengisahkan sorg anak yatim yang membesar kat biara dan menjadi tukang masak untuk anak-anak yatim kecik yang lain tapi tak cukup fund nak dapatkan bekalan mentah for cooking dan untuk mendapatkan extra money for foods, dia terpaksa jadi wrestler yang bertentangan dengan ajaran agama dorg dan dia berjaya mendapat duit walaupun kalah banyak kali sebab dorang diupah untuk naik gelanggang dan akhirnya dia mendapat restu dari gereja lalu berjaya menumpaskan the ultimate fighter in tights. :P So, aku dah bg sinopsis for the whole story, korg takyah tengok pun takper, sbb sebijik dgn ape yg aku tulis neh.. keh keh keh.. Kalau nak tengok, tengok trailer pun cukup ah sbb trailer dier tunjuk everything yang kelako dalam movie tuh. Enuff said School of Rock ROCKS!, Nacho Libre just plain rock. :P Aku bagi 2.5 stars lah from 5.

And for the other story lak, mmg the tajuk itself lain dari yang lain and citer pun a bit unexpected. I thot My superXgurlfwen neh akan citer mostly about relationship yang tak menjadik and ala2 citer surrounding two person in a relationship mcm citer The Break-Up by Jenifer Aniston tuh (by the way guys, citer the Break-up neh strictly for those yg suka citer abt relationship je, no fun abt that huh :P). But hell, am i wrong or whut, citer "superwoman" neh berkisar pasal aper jadik kalau kita ader gurlfriend superwomen yg sungguh clingy maybe becoz tired of becoming superheroin job when they need their own superhero. Chewahh, mcm understanding lak aku :P. So, do expect some superheroins stuff and drama and trauma and conflict and siti and situ and sana and sini.. keh keh keh.

MOVIE tips #3.
So kalau nak bergelak and lepaskan tension, just watch this MySuperXGirlfriend lah. Tapi aku rase tak sesuai untuk tontonan kanak2, coz aku rase ade scene yg agak "lucah" mcm having sex on air, and such.. huhuhu, whut an imagination huh :P

mrFarhy: heheh, Siti lak masuk dlm muvi ek. :P Tapi arituh Ayah aku ade cakap, Siti tak laku skang, skang time Ina lak.. HAHAHAHA....

1 comment:

Abe Dani said...

hahahaah

yeah that my type of muvi..super ex..unexpected..imaginative..that's creative..hahha sex ke ape ke same jer..

o my god i sound pervert...
hehehee..jgn salah faham..saje je cakap..hehehehe..ok ek..

enjoy..i dah tgk dah memang best..cuba tgk "the banquet"..