Monday, September 18, 2006

[ I d e a s ] F O R blogging

Uih, mmg lar betul kalau nak menulis tuh kene ader ilham. Abg Zul suami Kak Lin pun kalau nak melukis kene bekurung sokmo. Aku lak, tak ndak la pulak senantiase bg citer panjang lebar. Last-last nanti jadi novel lak (Uih idea tuh, buat novel ala2 blogging mcm Bridget Jones's Diary.. :P). Aku neh plak takder la hapening sgt, suke lepak umah dari kuar. Ntah pelik bin ajaib. Betul la senior kat UTM dulu ckp, aku dok dlm dunia aku sendiri. Huh, hello, melezer aku lak, nak belajo carik aku jugak, taula bilik aku sentiaser best kat U dulu. tuuiii.... hahaha..

Aku menulis blog neh pun mmg sbgai experiment aku dlm bidang penulisan. Sbb tuh aku try jd baku, aku try jadi rojak, aku try jd sajak, aku try jd penyangak, aku try jd pengkritik. huhuhuhu... InsyaAllah ingat nak masuk ASK tahun depan. Itupun atas galakan kakak aku.

So, aku tngah pikir nak letak aper lagi dalam blog aku... Kira mcm brainwash ler neh. Hmm, let me see...

  1. Aku tak citer lagi kan time aku "hilang" lagi lepas balik dari UTM... huhuhu.
  2. Leh gak citer pengalaman terkurung dalam library MRSM Jasin.. hehehe..
  3. Hmmm, citer aku bg bebudak sukan minum air dari paip toilet pun okay gak.. jahat tul...
  4. Hmm, citer family? Takyah ahh...
  5. Owh, aku ingat nak letak gambo2 projek2 yg penah aku buat. Okay gak.
  6. Kat UTM tak bnyak citer ek? Aku buat aper kat UTM dulu? :P Citer aku tido kat tepi sungai tercemar semata nak buat thesis ok tak?
  7. Nak citer ker kisah aku maser kecik2?
  8. Owh, aku ader 2 muvi yg baru tengok. tak bg review lagii..
  9. Maybe nak citer sket pasal Dyslexic and me...
  10. Maybe leh citer pasal my ideas. Then ppl come and comment.

Ayo aku dah kering. Any other ideas peeps?

mrFarhy: Entry neh disengajakan supaya aku leh bg citer panjang pasneh.. huhuhu..

5 comments:

Abe Dani said...

hmmm citer u hilang balik dari UTM aku dah tau ler..
Citer prebiu muvi best gak..leh aku p tgk muvi best jer..aku percaya kat ko..kalo tak best aku ketuk kepala ko..

Oitt jahat nyer buat mcm tu kat budak sport..asal jahat sangat..nasib baik aku kat tempat lain..hmmmm..kalo tak ntah apela dia kasik minum..

cite la pasal ape2 jer..sebab semuanye best..untuk org mengenali ko lebih n practice make perfect..nak jadi penulis kan???
all the best bro...

TGB said...

bukan brainwash la encik fahi, hehehehe... but brainstorm! :p

why don't, you maintain your blog as it is, meaning, you keep on writing abt interesting memories of your past, things that you see on tv or read in books, review of movies, projects that you are doing!

than, it will be organised and you'll have tons to talk abt! :)

good luck!

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

opsss, ha'ah.. arghh maluuu... hehehe...

alasan munasabah: typo error. hehehehe....

TGB said...

hahaha! yup, the best justification is always : Typo Error! Haha! :p funny la si fahi neh!

Roti Kacang Merah said...

..alah, fahy was just testing sama ada org concentrate ke tak baca blog dia tu, boleh detect "brainwash" tu salah ke tak, heh heh.

Obviously, tgb wins! hehehe

Citer lah juga ahy, how gemuk and flabby you were dulu before masuk mrsm, and wht sort of makanan you, like, looooooved the most! (eg, pungkok ayam; nasi dgn nutella; nasi dgn aiskrim, etc), and share lah how you lose weight. i oso want to know...hehehehehe